Altaar Dries 8, Heerlen

VERKOCHT!!

Er vinden geen bezichtigingen meer plaats op dit moment.


In de geliefde wijk Welten van Heerlen-Zuid, temidden van een rustig, kindvriendelijk en verkeersvrij woonplein bieden wij u deze sfeervolle 3 verdiepingen hoekwoning/appartement aan met inpandig terras en parkeerplaats. Het inpandige terras biedt u een onbebouwd, vrij uitzicht op het groen.Inleiding

Al direct bij aankomst op de Altaar Dries valt de rust en privacy op van deze 'eigen' woonwijk.

Deze woning met veel privacy en karakter betreedt u op de begane grond. Vervolgens komt u op de 1e verdieping bij de ruime open keuken (12m2) die voorzien is van alle gemakken (keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven, inbouwkoelkast en voldoende opbergruimte.

Aansluitend kom je terecht in de ruime woonkamer (32m2) die een directe aansluiting heeft op een separate kamer en tevens leidt naar het inpandige balkon (6m2). Verder tref je op deze verdieping de badkamer aan die voorzien is van een ruime douche en wastafel. Een andere aparte ruimte is voorzien van een WC en een ruimte waar de gehuurde CV Ketel (uit 2012, Vaillant HR Pro) hangt. Tevens biedt deze ruimte de mogelijkheid voor het plaatsen van een wasmachine en wasdroger. 

Op de 2e verdieping kom je aan bij de zeer ruime slaapkamer van 20m2 die tevens voorzien is van een inloopkast. U heeft vanuit uw slaapkamer een prachtig uitzicht op het groen én het Imstenraderbos.

De woning is voorzien van dubbele beglazing en is ideaal voor een starter of starters. U kunt zelfs nog een 2e (kleine) slaapkamer realiseren, dus de eerste gezinsuitbreiding is ook van harte welkom!

U moet deze woning van binnen én buiten hebben bekeken, want dan ervaart u pas de ruimte van deze woning, de privacy maar ook het sociale karakter van deze woonwijk!


Indeling

- Entree, hal en meterkast met voldoende groepen
- Ruime woonkamer met een doorgang naar het inpandige balkon
- Keuken voorzien van keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en inbouwkoelkast
- Badkamer met douche en wastafelcombinatie
- Aparte wasruimte met wasmachine-aansluiting en cv-ketel opstelling, plus een 2e groep electra
- Apart toilet met fonteintje
- Eén ruime slaapkamer met inloopkast en mogelijkheden om een 2e slaapkamer te creëren 


Overig

In het najaar van 1979 hebben een aantal mensen uit de wijk Welten in de gemeente Heerlen het initiatief genomen om zich in te zetten voor het realiseren van een bijzonder woningbouwproject in deze wijk.
Men wilde enerzijds een energiebewust huis met voldoende privacy, waarin ieder huishouden zichzelf kan zijn en anderzijds een sfeer van gemeenschappelijkheid voor de bewoners die daar prijs op stellen.
Enkele jaren later, begin jaren tachtig, werd dit woningbouwproject opgeleverd.
Het woonidee bestaat uit een kleinschalig woonmilieu waarin de identiteit van de privésfeer wordt gerespecteerd en waarin ook wederzijdse relaties aan betekenis kunnen winnen. De straat voor de woningen kan gezien worden als een ruimte voor communicatie met de buurtgenoten. 

De woonstraat bevindt zich op loopafstand van de dorpskern. In de nabijheid zijn diverse gelegenheden. Zo zijn diverse restaurants, winkels, cafés, het gemeenschapshuis, maar ook kinderopvang op loopafstand gelegen. Ook het basis- en hoger onderwijs (Open Universiteit, Hogeschool Zuyd en het Arcus College) liggen in de onmiddellijke nabijheid. Ontsluiting naar Maastricht/Eindhoven is op korte afstand, plus het openbaar vervoer stopt vlak voor 'de deur' en bent u snel in het centrum van Heerlen. Verder is het Atrium Medisch Centrum (nu Zuyderland) op loopafstand gelegen en is de wijk Welten omringd door een parkachtig groengebied en het Imstenraderbos. 


Financieel

Als u deze woning koopt voor € 97.500,- en u neemt bijvoorbeeld een maximale hypotheek van  € 98.475,-., dan worden de maandelijkse lasten bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie én de rente 20 jaar vast bedragen ongeveer 390 euro bruto per maand (netto indicatief 320 euro per maand). Daarnaast moet je nog rekenen op kosten voor de verzekeringen, bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren (ca. 40 euro per maand), de gemeentelijke belastingen (ca. 55 euro per maand) en het gas, water en licht dat rond de 125 euro per maand zal liggen. Huren is echt duurder!!

Wij zijn u graag van dienst bij het verkrijgen van een goede en passende hypotheek. Informeer naar de mogelijkheden, ons (gereduceerd) tarief behoort in ieder geval tot de laagste in de regio!


  Lees de volledige omschrijving

Overige kenmerken

Status

Verkocht

Perceeloppervlakte

Prijs

€97.500

Woningoppervlakte

76 m²

Type woning

Slaapkamers

1

Soort woning

Appartement

Aantal kamers

1

Bouwjaar

1983

Garage

Gezamenljke parkeerplaats

Inhoud

169 m³

Tuin

Nee

Onderhoud

Goed

Energielabel

C

Aanvaarding

direct

Op de kaart