Gasthuisstraat 9, Heerlen

Te koop deze prachtige, gezellige tussengelegen stadswoning!


In het gezellige centrum van Heerlen tref je deze leuke woning aan en door de ligging zit je dichtbij het uitgaanscentrum, maar kun je toch genieten van de rust.
De woning dateert uit 1900 maar is door alle jaren heen flink gerenoveerd maar heeft toch ook nog de specifieke kenmerken van een woning uit die tijd. Zo zijn er nog deuren met glas in lood die deze woning een uitgesproken jaren 1900 'look and feel' geven.

De woning kenmerkt zich door een gezellige begane grond die uit 3 delen bestaat: vooraan de woning heb je de woonkamer/tv kamer van ca. 13m², daarnaast ligt de zogenaamde 'dining' van ca. 12m² en helemaal achterdoor heb je de keuken met serre en dat omhelst ca. 12,5m². Vanuit de keuken heb je toegang tot de gezellige en mooi aangelegde stadstuin van ca 22m². In de tuin bevindt zich ook nog een schuur van ca. 5m².

De mooie en ruime hal geeft toegang tot het toilet en de bergkelder van ca 11m² en opgang naar de eerste verdieping.

Op de eerste verdieping tref je bijzonder grote en mooie kamers aan. Een slaapkamer van 18m², een slaapkamer van 13m² en een ruime badkamer van ca. 12m² met daarin een bad, douche, 2e toilet en wastafel. Inclusief de mooie tegelvloer maakt deze badkamer tot een plaatje!

Op de bovenste verdieping bevindt zich een ruime, gemeubileerde zolderkamer van ca. 16m² en hier bevindt zich ook het washok en de gehuurde CV Ketel.

De woning is vrij recent nog gezandstraald en opnieuw gevoegd en ook de daken zijn ca. 5 jaar geleden vernieuwd. De woning is aan de voorzijde voorzien van rolluiken.

Deze woning is in de verkoop i.v.m. een voorgenomen emigratie van de huidige bewoners. Hierdoor is het mogelijk om de woning gemeubileerd en dus instapklaar te kopen of excl. meubilair. 
Een gezellige woning die je van binnen gezien moet hebben en laat je dan vooral verrassen door de ruimte op de 1e en 2e verdieping want die ruimte verwacht je niet bij een stadswoning uit 1900!

Woning heeft geen eigen garage of parkeerplek. Dit is in de nabije omgeving wel te huren.

Woning kan ook interessant zijn voor eventuele beleggers die een mooie en courante woning zoeken in het centrum van Heerlen.


Algemene gegevens:

Perceeloppervlakte: 80m²

Inhoud woning: 507m³

Woonoppervlakte: 97m²

Aanvaarding: in overleg


Diverse (circa)-afmetingen:

Hal/entree: 13m²
Woonkamer: 13m²
Dining: 12m²
Keuken/serre: 12,5m²
Slaapkamer 1: 18m²  
Slaapkamer 2: 13m²  
Slaapkamer 3: 16m² (2e verdieping) 
Badkamer: 12m²  
Stadstuin: 22m²


Financieel:

Maandelijkse lasten onroerende zaakbelasting ca. 65 euro
Gas en electra kost per maand ca. 120 euro
Huur overdekte parkeerplaats 97 euro per maand
Huur CV ketel 20 euro per maand

Koop je deze woning voor € 209.000,= dan kun je rekenen op een bruto maandlast van ongeveer 752 euro;  netto zal dit circa 650 euro per maand zijn. Huren in de stad is duurder.

Deze berekening is gedaan op basis van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, rente 20 jaar vast en een annuïteitenhypotheek. Deze berekening dient puur als voorbeeld, graag voorzien wij u behulpzaam met het vinden van een passende aanbieding. Dit doen wij tegen een gereduceerd en zeer scherp tarief waardoor u minder eigen middelen behoeft in te leggen bij uw hypotheek!

  Lees de volledige omschrijving

Overige kenmerken

Status

Uit de verkoop

Perceeloppervlakte

80 m²

Prijs

€209.000

Woningoppervlakte

97 m²

Type woning

Tussenwoning

Slaapkamers

3

Soort woning

Eengezinswoning

Aantal kamers

6

Bouwjaar

1900

Garage

Geen garage

Inhoud

507 m³

Tuin

Ja

Onderhoud

Goed

Energielabel

D

Aanvaarding

in overleg

Op de kaart